18 ianuarie 2010

Placinta de mere

Reteta aceasta tot de la mama soacra o am... e foarte usor de realizat.

- 1 kg mere
- 3 oua
- o cana de lapte
- o cana zahar (aceeasi masura cu laptele)
- 100 ml de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 pilc zahar vanilat
- scortisoara
- faina



Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zahar si scortisoara, la foc potrivit sa nu se arda zaharul.



Intre timp se bat ouale cu cana de zahar pana se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si laptele, praful de copt (nestins), zaharul vanilat si faina cat sa fie mai groasa compozitia decat o smantana grasa.



Dupa ce s-au calit merele se lasa sa se raceasca (tipp : puneti cratita cu merele calite intr-una mai mare cu apa rece! ) Se unge tava cu putin ulei si se tapeaza cu faina.



Se pune 3/4 din compozitie in tava se adauga merele calite si se toarna restul de compozitie peste mere. Chiar daca nu acopera in intregime merele nu e nici o nenorocire ca se va umfla primul strat de compozitie si va cuprinde merele!





Se lasa la cuptorul incins la 180 grade cca 40 minute! E gata cand e rumena deasupra!



2 comentarii:

  1. foarte bine arata! se poate face si in vas yena?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca merge si in yena numai sa fie suficient de mare... Tava din imagine are 30 de cm in diametru. Recomand o suprafata mare de coacere altfel ar lua mult mai mult timp de coacere... sau injumatatite cantitatile! Incerc-o nu vei regreta! :)

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...