22 februarie 2010

Clatite americane sau... Pancakes

De multa vreme doream sa fac clatitele acelea groase si pufoase ca in filmele americane... numai ca din varii motive nu am dus la bun sfarsit aceasta dorinta a mea... eee si aseara cum nu prea avea stare dupa ce bagasem doua paini la cuptor m-am hotarat sa le fac... fie ce-o fi!
Am urmat in mare reteta lui Jamie ... ce surpriza nu? :) Numai ca am dublat cantitatile si am inlocuit pe ici pe colo cateva ingrediente... acum... nu stiu daca mai pot spune ca e reteta lui Jamie... ca am facut-o ferfelita... important e ca au iesit senzational si asta datorita inspiratiei ce mi-a dat-o!

Asadar... am folosit
- 300 gr de iaurt simplu
- 6 oua mari
- 8 lingurite de zahar tos
- un plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
- 300 gr faina
- un praf de sare

Am separat galbenusurile de albusuri si am amestecat galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat pana s-a deschis la culoare galbenusul sau ii mai zic eu "s-a spumat" am adaugat coaja de lamaie, iaurtul si faina in ploaie... cam asa arata dupa ce am inserat si faina...



Am batut albusurile spuma cu praful de sare si le-am incorporat in aluatul rezultat mai sus amestecand de sus in jos pentru a ramane pufos, pana ce nu a mai ramas nici un cocolos de spuma.





Si am purces la coacerea lor... nu spun ce emotii am avut... totul durase atat de putin timp... si arata atat de bine... Am incins bine o tigaie, am pus putin ulei si am turnat prima caltita. Am lasat-o sa se coaca ...pe prima parte a iesit cam brunetica... focul prea iute! Am intors si a inceput sa se infoaie mandra!" Suuper! Merge! "





Deci... focul trebuie cat se poate de micut, clatita se intoarce cand a facut bule si o mai urmarim si noi asa ... de control... spre deosebire de clatitele frantuzesti care le fac de obicei, pe acestea le-am intors cu paleta si nu le-am aruncat spre tavan.


Ce a iesit...






Se servesc cu sirop de artar la mama lor... eu am gustat si nu m-a dat pe spate... chestie de gust! Acum le-am servit cu sirop de capsuni, ciocolata si dulceata de visine. Sincer... am uitat sa mai foc poza si la cele servite cu ciocolata si dulceata! Next time! Promit! :)

7 comentarii:

  1. Frumoooos! Gustoooos! Ce ma fac, eu le-as manca pe toate! Sunt la dieta, femeie responsabila, asa ca... doar ma uit cu melancolie la imaginea de pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Ma infoi acu ca si eu is mandra tare de ele! :D
    Hi hi hi poate mi-o veni si mie mintea la cap si mai multa ambitie sa ma potolesc si eu cu mancatul asta pofticios... dar am baietii (acu bag scuza!) care vor cate ceva bun.. si nu ii pot refuza... deocamdata! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa va fie de bine! Tare gustos mai arata...

    RăspundețiȘtergere
  4. ce pufosenii si ce topping de exceptie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc fetele! Au fost bune... nu mai sunt... :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata de milioane clatitele!treci pe la mine sa-ti ofer un premiu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Une bonne recette de poulet. J'aime beaucoup.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...