03 decembrie 2012

Negresa de post

De cand am descoperit aceasta reteta rar s-a mai intamplat sa o fac pe cea traditionala... Pur si simplu e delicioasa si foarte usor si rapid de preparat! La aceasta reteta folosim aceeasi cana ca masura.

Avem nevoie de:
- o cana de zahar
- o cana de apa
- 1/2 cana ulei
- 4-5 linguri de gem (mie imi place cel de prune... dar merge orice gem mai acrisor)
- o cana cu nuci date prin robot sau masina speciala
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 4 linguri de cacao cu varf
- 1 cana si 1/2  de faina
- un farf de lingurita de cardamon (optional)

Pentru glazura:
150 gr margarina pentru prajituri
2 linguri cacao
2 linguri zahar

Intr-un castron punem toate ingredientele in aceasta ordine si amestecam pana se omogenizeaza tot. Coacem  timp de 30 minute la 170 de grade sau foc potrivit.
Glazura: topim margarina cu zaharul si cacaua amestecand continuu avand grija sa nu o ardem. Cand s-a topit   o luam de pe foc si o lasam putin sa se raceasca... nu foarte mult. Turnam peste negresa din tava si o lasam o jumatate de ora pana taiem.



Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...