Avem nevoie de:
- o cana de zahar
- o cana de apa
- 1/2 cana ulei
- 4-5 linguri de gem (mie imi place cel de prune... dar merge orice gem mai acrisor)
- o cana cu nuci date prin robot sau masina speciala
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 4 linguri de cacao cu varf
- 1 cana si 1/2 de faina
- un farf de lingurita de cardamon (optional)
Pentru glazura:
150 gr margarina pentru prajituri
2 linguri cacao
2 linguri zahar
Intr-un castron punem toate ingredientele in aceasta ordine si amestecam pana se omogenizeaza tot. Coacem timp de 30 minute la 170 de grade sau foc potrivit.
Glazura: topim margarina cu zaharul si cacaua amestecand continuu avand grija sa nu o ardem. Cand s-a topit o luam de pe foc si o lasam putin sa se raceasca... nu foarte mult. Turnam peste negresa din tava si o lasam o jumatate de ora pana taiem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu