21 noiembrie 2012

Sufleu de cartofi cu cascaval

Pentru 4-5 portii avem nevoie:
- 600 gr cartofi
- 200 gr smantana
- 200 gr cascaval
- 4 oua
- sare, piper

Spalam, curatam si fierbem cartofii, apoi ii pasam. Adaugam smantana si 150 gr din cascavalul ras, galbenusurile si la final albusurile batute spuma. Potrivim de sare si piper.
Compozitia o punem intr-o forma mica unsa cu unt sau ulei. Deasupra se presara cascavalul  ramas si dam la cuptor pentru 20 minute la o temperatura de 170 de grade.
La final se decoreaza cu patrunjel.

Un sufleu usor de facut si foarte gustos... este un preparat ce te lasa sa iti folosesti imaginatia cat si ceea ce ai in frigider. In loc de cascaval poti folosi telemea iar daca vreunul din membrii familiei insista, poti adauga si un       pic de carnita ( friptura rece, sunca etc. )


Un comentariu:

  1. Ce bun este ..ne place la nebunie ..si eu il fac ! Cateodata mai pun si cateva felii de sunca sau mortadella.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...