25 noiembrie 2012

Coltunasi din cartofi, cu carne

                                                                                 
Ingredente:

1 kg cartofi
200 gr carne tocata de porc (poate fi inlocuita si cu carne de pui)
3 oua
2 cepe potrivite
faina
sare, piper
  Cartofii se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa. Dupa ce au fiert, se curata de coaja, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat. Se pun cartofii intr-un vas, se adauga ouale, faina si sare si se framanta bine, pana obtinem un aluat tare. Cranea tocata se amesteca cu ceapa curatata si taiata foarte marunt, se aduga piperul si sare si se amesteca bine. Din aluatul de cartofi se intinde o foaie de o jumatate de cm ... nu mai subtire, se portioneaza cu un pahar mai mare si in mijlocul fiecarei rondele se pune putina carne tocata. Se indoaie aluatul si se apasa cu o furculita pentru a se lipi. Dupa ce coltunasii au fost pregatiti se pun la fiert intr-un vas cu apa fiarta si putina sare timp de 30 de minute intr-o oala generoasa (eu am folosit una de 6 litri).
Coltunasii se pot servi simpli sau cu smantana.



Sfat: Ies in jur de 30- 35 de bucati de coltunasi. Cantitatile se pot injumatati fara grija!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...