07 aprilie 2010

Ursuleti din aluat

Rasfoind o revista cu retete pentru copii am dat peste aceasta reteta simpla dar la aspect tare haioasa si interesanta pentru copii.
Se prepara un aluat pentru paine si se modeleaza simplu si rapid in purcelusi sau ursuleti... initial erau purcelusi dar degustatorii mi-au zis ca seamana mai degraba a ursuleti! :)) iar daca e sa imi dau cu parerea ... as fi preferat un aluat dulce ... de cozonac in locul celui de paine.

Asadar:
- 500 gr faina
- o lingura ulei
- o lingurita zahar
- 1/2 linurita sare
- 25 gr drojdie proaspata
- 270 ml apa

Se framanta si se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie din care se decupeaza cu un pahar capul, cu un dop de sticla nasul, urechile sunt jumatati din discurile pentru nas iar ochii pot fi facuti din nuca, stafide, alune sau piper... Cand ansamblam umezim cu putina apa locul unde vom lipi pentru o mai buna aderenta a aluatului. Ungem cu ou si dam la cuptorul incins la 180 gr cca 20-25 min.







Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...