11 ianuarie 2010

Tort cu visine si capsuni

Un tort realizat cu ocazia unui concurs de pe www.reteteculinare.ro ... un tort racoros si foarte usor de realizat!

Ingrediente:

Blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 1 lingura apa, 5 linguri faina, 1 lingurita praf de copt

Crema : 400 ml smantana pentru frisca, 1-2 pliculete zahar vanilat, 225 ml iaurt simplu, 1 pliculet gelatina, 300 g visine


Pentru decor: 1 1/2 pachet jeleu rosu

1 pliculet gelatina = 10 g
1 pachet jeleu = 10 g

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, se adauga apa, apoi faina amestecata cu praful de copt.



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca usor cu lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt). Am folosit hartie de copt noi… Se coace, in cuptorul preincalzit, cam 25-30 minute la foc mic . Apoi se rastoarna si se lasa la racit.



Gelatina se inmoaie cu 100 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie sa se dizolve complet, si se lasa la racit (la temperatura camerei). Apoi se adauga la iaurt si se amesteca bine. Batem frisca cu vreo 2 pliculete de zahar vanilat. Peste frisca se adauga iaurtul cu gelatina si visinile curatate de samburi.




Blatul, racit, il taiem in doua si ii asezam partea de jos pe tava unde urmeaza montarea. Eu am pus in forma cu pereti detasabili!





Am insiropat blatul cu sirop, din apa cu 5 lingurite de zahar si aroma de vanilie, fiarta si racita, si am turnat crema toata, apoi am nivelat, am pus a doua parte din blat si am bagat tava la frigider sa se intepeneasca putin crema..cam vreo 1 ora.



Dupa ce s-a intarit putin am insiropat si blatul de deasupra si am ornat cu un rand de capsuni si unul de visine... am turnat si jeleul peste fructe, si am pus (din nou) tava la frigider peste noapte.







Cu oranatul exterior s-a ocupat o prietena aflata la mine in vizita... nu ii meritul meu! :)



Si o felie....




5 comentarii:

  1. chiar bun... abia astept sa vina vara sa il incerc... multumesc de reteta... te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar e foarte racoros! Merci pentru vizita! Pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Haha, ziceai de tortul meu ca e fain si ia uite ce aveai aici. :)) Cred ca e o minune, mie imi plac la nebunie prajiturile de genul asta, usoare si racoritoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Narnia! Si mie imi plac dulciurile usoare, racoroase si rapid de executat! :) Bine... eu sunt fan ciocolata... tot ce e ciocolatos imi pune la treaba papilele gustative... in schimb baietii mei sunt cu cremele din frisca, vanilie, branza... cele light sa spun asa... si ma conformez la majoritate! Dar din cand in cand mai trantesc cate un dulce ciocolatos asa... pentru sufletul meu! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. arata chiar bine,felicitari !
    http://la-mine-in-bucatarie.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...