29 mai 2008

Bors de cartofi

Ingrediente:

Pentru o oala de 4 l:- 2 cepe potrivite - 5-6 cartofi (depinde cat de mari sunt) - 1 morcov - telina, albitura - 2 ardei grasi - 2 rosii - 1/2 leg patrunjel, - leustean 1 leg. - 1 ou - 1 l bors - taitei de casa - sare dupa gust

Preparare:

Pun la fiert in aceasta ordine: ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoarea mare, albitura si telina tocate marunt, dupa ce au dat intr-un clocot acestea adaug cartofii taiati taraneste, ardeiul gras tocat marunt, rosiile decojite si tocate marunt Cand aproape au fiert cartofii adaug patrunjelul tocat fin. La final se adauga borsul (il gusti sa vezi cat de acru este! - daca este f. acru pui mai putin in functie de gustul tau! ) Lasi sa dea intr-un clocot, bati oul cu putina apa si dregi ciorba! Dupa ce stingi focul adaugi taiteii de casa si leusteanul tocat fin! Pui capacul si lasi sa se odihneasca o jumatate de ora!


Tipp: rosiile pentru a fi decojite mai usor se pun pe rand in polonic si se scufund in supa fierbinte timp de 30 de sec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...