Desi suna ciudat pentru cineva care nu provine din zona Ardealului... supa creama de chimen e tare delicioasa si usor de pregatit!
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 3 morcovi potriviti
- o telina mica
- un dovlecel mic
- o ceapa
- sare dupa gust
- 2 linguri de chimen
- o lingura cu varf de amidon alimentar
- 5 oua
Curatam legumele, le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Le fierbem bine pana le patrunde furculita cu usurinta. Separat preparam un ceai de chimen dintr-un 1 litru de apa: fierbem apa cu 2 linguri de chimen aproximativ 10 minute. Strecuram ceaiul si adaugam, cand s-a mai racit, ligura de amidon.
Legumele fierte le strecuram si le pasam bine cu un blender vertical sau pasatorul de piure... ce aveti la indemana.
Adaugam peste ele ceaiul de chimen si mai punem sa dea intr-un clocot!
Optional puteti pune in supa la sfarsit oua intregi... si mai lasati un clocot pe foc.. nu prea mult deoarece ouale mai fierb si cat se "odihneste" supa.
Servim cu crutoane si smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu