09 decembrie 2012

Gogosi de post

Mi-au placut dintotdeuna gogosile facute de bunica mea! Era desertul preferat si cel mai distractiv pentru noi deoarece era o adevarata cooperativa in prepararea lor... ea le framanta, eu intindeam foile si fratele meu le decupa cu paharul :)) ... iar de mancat le mancam cu totii cu mare placere! Nu sunt greu de preparat si nici de multe nu avem nevoie...

- 1 kg faina
- 50 gr drojdie proaspata, 
- un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
- 2-3 linguri de zahar
- miroase - vanilie, coaja de lamaie sau portocala
- 400 ml apa
- 100 ml ulei ( plus uleiul in care le prajim)
- zahar pudra pentru ornat
- putina sare

Punem faina, sarea si bicarbonatul intr-un castron incapator... sa ne permita framantatul. Intr-o cana incalzim putin apa (sa nu fie fiarta - drojdiei nu ii "place" apa fiarta!) dizolvam drojdia in apa, adaugam zaharul, miroasele si uleiul si amestecam bine. Cu aceasta framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini. 
Dupa ce framantam acoperim castronul cu un prosop si lasam la loc cald sa creasca pentru 40-60 min. 
Intindem o foaie de 1 cm si decupam cu un pahar sau cana si prajim gogsile in baie de ulei pana devin aurii. 
Le scoatem intr-un castron in care am pus un prosop de hartie pentru a mai lua din excesul de ulei... le lasam sa le tihneasca putin dupa care le dam prin zahar pudra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...