19 martie 2010

Paine

Si cum a fost ziua mea pot spune ce am primit cadou, fiind un blog culinar, din partea unei prietene tare bune care a dorit sa imi usureze munca in bucatarie! A vrut sa ma surprinda si a reusit! Am primit o masina de facut paine Moulinex cu o capacitate de 1,5 kg... de familie mare! :)
Aceasta paine este prima paine facut la masina ... a iesit pufoasa pufoasa pufoasa si foarte gustoasa!

Ingredientele trebuie adaugate exact in aceasta ordine:

- 275 ml apa
- 1,5 linguri ulei
- 1,5 lingurite sare
- 1,5 linguri zahar
- 500 gr faina
- 1,5 lingurite drojdie uscata

Si-o framantaaaa ... si-o framanta ... de 3 ori dar e asa de bine ca in acest timp am stat si m-am jucat cu juniorii cum nu o mai facusem de ceva vreme! Asta mi-a placut cel mai mult!
Si uite rezultatul care a disparut rapid de pe masa cat era inca aburinda! :)))



Multam fain, draga mea, Maria!

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Aceasta rulada este unul din primele mele deserturi realizate... cred ca aveam vreo 12-13 ani cand am rugat-o pe mama sa imi faca rulada ... reteta o vazusem intr-un ziar local si mi s-a parut simpla... cum mamei mele nu ii place sa se migaleasca la dulciuri mi-a pasat-o mie ... mi-a spus ca daca vreau sa mananc asa ceva trebuie sa imi fac ca ea nu se baga.... nici acum nu ii place sa faca altceva decat gogosi, cozonaci,placinte cu branza si clatite! :) Asa ca m-am dus in colt la magazin am luat ce imi trebuia si m-am pus pe treaba!

Avem nevoie de:

- 400 gr de biscuiti obisnuiti sau petit beure
- 250 ml lapte
- 10 linguri de zahar
- 5 linguri de cacao
- 200 gr unt
- o esenta rom
- un plic zahar vanilat
- 100 gr fulgi din nuca de cocos



Pisam biscuitii bine cat sa iasa pudra... incalzim laptele cu 5 linguri de zahar si esenta de rom pana se topeste zaharul. Il lasa ma se raceasca un pic dupa care il adaugam la biscuitii pisati amestecati cu cacaoa.



Amestecam biscuitii cu laptele pana se omogenizeaza si putem spune ca are consistenta numai buna de intins.




Punem untul la topit cu restul de 5 linguri de zahar si zaharul vanilat. Cand s-a topit adaugam fulgii de nuca si dam deoparte de pe foc.



Dupa ce am intins pe o foaie de celofan sau punga unsa cu putin ulei compozitia de biscuite intindem si crema de cocos si rulam strans. Dam rulada cel putin o ora la frigider.





E un desert pentru iubitorii nucii de cocos... :) sa aveti pofta !

18 martie 2010

Taitei de casa

Taiteii am invatat a-i face de la bunica mea, in copilarie intr-o vacanta de vara. De fapt, placerea de a gati de la ea am prins-o... Imi aduc aminte ce simplu si totodata gustos putea sa gateasca! Tot ce aveai nevoie gaseai in gradina, hambar sau camara... numai bunatati avea! Amintiri placute.. si nici gand, uitate! :)

E o reteta simpla care poate fi executata de oricine fara prea mult efort! Eu am adaugat putin patrunjel la ei. inspirata fiind de reteta lui Jamie cu fel si fel de mirodenii.

Cantitatea pentru o ciorba, supa, bors e suficienta dintr-un ou... eu am folosit doua ca ne place cu mai multi taitei in zeama :)))

- doua oua
- un praf de sare
- 200 gr faina
- frunze de patrunjel tocate marunt

Facem o gramajoara din faina o scobim in mijloc si adaugam ouale cu sarea si patrunjelul si amestecam pana devina o coca destul de tare.




Intindem o foaie groasa de 2 mm, presaram faina din belsug peste ea si o rulam.





Taiem cat de subtire putem fara sa ne taiem unghiile :) ... desfacem melcisorii formati si lasam la uscat este noapte.








Eu va spun sincer ca nu ii mai las sa se usuce... ii pun asa proaspeti in apa. Noua ne plac asa!

Aripi de pui umplute

Am o reteta de aripi de pui umplute de te lingi pe buze si degete dupa prima muscatura. Simpla si usor de realizat, nici pe departe atat de migaloasa cum ati putea crede, numai buna de servit duminica in familie sau cu prietenii. si gata cu lauda... retetei :)) mai bine sa v-o prezint

Avem nevoie de o punga de aripi.. sau caserola cum gasiti si poftiti domniile voastre... cateva masline carnoase... sau fara samburi iara, dupa pofta inimii pot fii negre, rosii, murate, umplute la randul lor... ati inteles ideea! Cateva ciupercutze conservate. Pesmet cat sa le tavalim un pic, ceva condimete pentru carne de pui, 2-3 oua, ulei pentru prajit!





Luam aripile le spalam bine si le dam pe din doua iar cu un cutit bine ascutit in farf le facem un buzunaras pe langa os. Nu e greu de realizat iar dupa vreo 50 de bucati va puteti considera experte in asa ceva! Credeti-ma! :)))



Dupa aceasta operatie incepem umplerea buzunarelor... din aripi! cu bucati de masline si ciuperici. Urmeaza tavalirea prin pesmet... ou batut bine cu putina sare... si prajirea la foc potrivit sa nu se arda oul dar sa se patrunda bine si carnea pe de aripioara!





Simplu, nu? :)
Sa aveti pofta!

16 martie 2010

O zi speciala

"La multi ani mami!!! Io te iubesc!" :))) Sebi trezit de tati pentru gradinita imi ura cel mei scump ... dulce... si sincer "La multi ani!" posibil pentru mine!

Sarbatoare mare a fost inainte... :)) duminica am petrecut in avans cu prieteni de suflet dragi ... le-am pregatit totul in casa cum era si normal sa se intample... bunatati aflate din blogurile delicioase pe care le urmaresc cu mare placere si in acelasi timp curiozitate... multumesc si voua fetelor pentru inspiratie!
Poze nu am reusit sa fac prea multe... si cele facute le-am facut in graba...
Revin cu poze un pic mai tarziu acum doresc sa daruiesc si eu virtual un buchet finutz de frezii voua celor ce intrati in mica mea bucatarie virtuala.
Vi-l ofer cu mult drag, asa cum l-am primit!

09 martie 2010

Un nou premiu...pentru 12 prieteni



Am primit cu uimire si totodata cu bucurie un premiu din partea unei doamne foarte taletata in domeniul culinar... cu un blog delicios... "Caietul cu Retete" se numeste... merita vizitat! Multumesc frumos Vio!

Si acum eu trebuie sa enumar 12 prieteni sau mai bine spus 12 bloguri... treaba destul de grea pentru ca sunt multe bloguri pe care le vizitez cu placere si de unde invat mereu cate ceva! Asadar... nu sunt in ordinea preferintelor asezate ....

Bucataria Gabrielei

Ralu's Little Kitchen

Cuina banateana

Gabriela's Blog

Ala's Cooking

Ama in bucatarie

Cafe Chocolada

Felis'blog

Bucataria Elenei

Isabela Couisine

Retete Vegane

Clipe dulci si parfumate

Totodata il dedic cu placere tuturor celor care imi citesc blogul si doresc sa il ridice!

Faceți căutări pe acest blog

Translate

Fair-play in bucatarie

Image and video hosting by TinyPic

Retete facute cu drag pentru cei dragi...